Unieke zorgpolissen voor wie zuinig is op z’n gezondheid: De Rookvrijpolis en de Vegapolis

Niet je ziekte verzekeren, maar je gezondheid. Steeds duidelijker wordt dat een gezonde leefstijl grote invloed heeft in ons leven. Geen garantie, maar de beste voorwaarde voor een gezond leven waarin het niet alleen gaat om hoe oud je wordt, maar vooral ook hoe je oud wordt.
Stichting preventiepolis biedt daarom twee unieke zorgverzekeringen aan, Nederland is het enige land ter wereld waarin een gezond leven beloond wordt met collectiviteitskorting op je zorgverzekering.

De Rookvrijpolis biedt de voordelen van collectiviteitskorting. Hoe meer verzekerden zich aansluiten en aan de zorgverzekeraars laten zien dat een gezonde leefstijl vruchten afwerpt, hoe meer verzekeraars zullen doen om preventieve gezondheidszorg te belonen.
Het actieve anti-rookbeleid en voorlichting aan kinderen komt steeds meer onder druk te staan, de stichting Preventiepolis wil met de Rookvrijpolis zorgen dat stoppen met roken cursussen in het basispakket blijven, dat de voorlichting aan kinderen wordt uitgebreid zodat ze niet met roken beginnen en ervoor zorgen dat zorgverzekeraars een gezonde rookvrije leefstijl en werkomgeving meer gaan stimuleren.

Voor vegetariërs, veganisten en vleesverlaters is er de Vegapolis, een zeer uitgebreide en voordelige zorgverzekering met een groot aantal extra’s zoals korting krijgen bij vegetarische restaurants. Maar nog veel belangrijker dan korting en andere voordelen is dat de Vegapolis de kans biedt om samen met geestverwanten te bewijzen dat een plantaardige leefstijl gezonder is. Samen te kunnen werken aan betere vegetarische maaltijden in ziekenhuizen, aan medisch onderzoek zonder dierproeven, hoe groter de collectieve vegetarische zorgpolis, hoe meer invloed dat zal hebben op de medische zorg en hoe meer dat ook andere zorgverzekeraars zal inspireren. En hoe beter de voorwaarden zullen zijn die de Vegapolis kan uitonderhandelen.
Van de opbrengst van de Vegapolis steunt de stichting preventiepolis ook ander onderzoek. Onderzoek naar de ontwikkeling van vleesvervangers, zoals dat wordt uitgevoerd door The Peas Foundation in samenwerking met de Universiteiten van Wageningen en Delft. Mede door steun van de Vegapolis kon er recent een grote doorbraak gemeld worden die wereldwijde aandacht gekregen heeft. Een apparaat dat van 100% plantaardige grondstoffen een 100% plantaardige biefstuk kan maken. Een simpel, energiezuinig proces dat de voedingsstoffen heel houdt, vergelijkbaar met een pastamachine of een broodbakmachine. de ontwikkelaars werken zelfs aan een versie die straks thuis in de keuken “vers vlees” kunnen maken, gebaseerd op regionaal geteelde plantaardige eiwitten en plantaardige smaken.

Weten hoe je jezelf kunt verzekeren van de solidariteit met gelijkgestemden en daar meteen de vruchten van kunt plukken?
Bekijk de Vegapolis of Rookvrijpolis.
Samen invloed uitoefenen op een gezondere leefstijl via je zorgverzekering!

Initiatiefnemers

Vegapolis is een initiatief van Niko Koffeman die eerder adopteer een kip en adopteer een appelboom bedacht en mede-oprichter is van Stichting Wakker Dier. Mede-initiefnemer is Ruud Koornstra, ondernemer in groene en duurzame projecten, onder meer bekend van Groene stroom leverancier Oxxio, de Greencard, de nieuwe LED Spaarlamp. En van zijn werk als televisieproducent.

Stichting Preventiepolis

Iedereen die een Vegapolis wil afsluiten, is automatisch aangesloten bij de Stichting Preventiepolis, die ernaar streeft duurzame initiatieven op het gebied van gezondheidspreventie te ondersteunen. Zo zijn in het verleden bijvoorbeeld de websites van The Peas Foundation en van De Vegetariër mede mogelijk gemaakt door de Stichting Preventiepolis.

Initiatiefnemers

Rookvrijpolis is een initiatief van Niko Koffeman (PreventiePolis) en Ruud Koornstra (bekend als Groene Ondernemer). Samen met verzekeringsexpert Pieter Kwak brachten zij het initiatief onder bij grote, gerenommeerde verzekeraars als extra keuze voor nieuwe en bestaande verzekerden. Zij namen tevens het initiatief tot Vegapolis, de eerste collectieve zorgverzekering voor vegetariërs en vleesverlaters ter wereld.

Eerder stond Niko Koffeman aan de wieg van Adopteer een Kip en Adopteer een Appelboom van Stichting Biologica en tal van andere duurzame initiatieven.

Stichting Preventiepolis

Iedereen die een Rookvrijpolis wil afsluiten, is automatisch aangesloten bij de Stichting Preventiepolis, die ernaar streeft duurzame initiatieven op het gebied van gezondheidspreventie te ondersteunen